Blog

Apua ne tuijottaa mua!

KAIKKI TUIJOTTAA MUA… VAI TUIJOTTAAKO?

Koska uusi vuosi on tullut ja uudet ihmiset löytävät tiensä salille, ajattelin kirjoittaa aiheesta, johon olen muutamaan kertaan törmännyt nettifoorumeilla ja joka luultavasti vasta-alkajia mietityttää. Nimittäin siitä, että naiset eivät kehtaa mennä salille. Tai tehdä siellä ainakaan mitään muuta kuin laitteissa istumista, sillä “kaikki tuijottavat”. Pelätään itsensä nolaamista. Ja miksei se nyt miehiäkin koskisi, mutta usein miehet eivät joko välitä siitä, mitä muut ajattelevat, tai tulevat muuten vain itsevarmemmin salille. Onhan se vapaapainoalue kuitenkin selvästi miehisempää aluetta ja siellä käydään usein kavereiden kanssa.

Toki ne ensimmäiset kerrat oman mukavuusalueen ulkopuolella ovat vaikeita, varsinkin jos on epävarma siitä, mitä tekee. Harva haluaa opetella uutta taitoa muiden katseiden alla. Tähän suosittelen tietysti pätevää traineria, jotta ne liikkeet tulevat tehtyä oikein ja jotta itsevarmuus tekemisessä kasvaa!  Mutta muuten voin lohduttaa, että yleensä ihmiset ovat niin keskittyneitä omaan tekemiseensä (tai puhelimen räpläykseen), että harvoin kukaan kiinnittää toisiin mitään huomiota. Minä en ainakaan tiedä, mitä kanssatreenaajat tekevät. Eikä minua edes kiinnosta. Luultavasti sinunkaan treenisi ei ole niin kiinnostava, että sitä kukaan kovin kauaa jaksaisi tuijottaa. Eli rohkeasti vain tekemään! Aloita jostain pienestä ja laajenna reviiriä vähitellen. ”Suck it up”.


TUIJOTTAJIEN KOLME KATEGORIAA

Henkilökohtaisesti olen törmännyt tuijottajiin muutaman kerran. Eli en kovin usein ottaen huomioon kuinka paljon siellä aikaani kulutan! Karkeasti olen jakanut ne kolmeen kategoriaan. Ensimmäiseen kuuluvat ne pyllyntuijottajat, joita löytyy myös salilta. Tämän ryhmän edustajia esiintyy siis ihan joka paikasta ja jokaisella naisella (ja miehellä) lienee joku strategia näiden kohtaamiseen. Oli se strategia sitten kohtaaminen tai välttely/ huomiottajättäminen. Toisena on ne hyväntahtoiset katsojat, jotka jäävät katsomaan ihan vain sitä tekemistä ja jotka tulevat kehumaan tekniikkaa tai painoja. Tai antamaan vinkkejä (vinkkien kuuntelemisessa kannattaa käyttää suodatinta, sillä kaikki salillakävijät eivät ole ammattilaisia vaikka saattavat näin luulla). Kolmantena on sitten ne uljaat ritarit, jotka kauhistuvat siitä, mitä teen (naisella noin paljon painoa!) ja jäävät odottamaan tilaisuuttaan pelastaa neito hädästä.

Silloin, kun huomaan jonkun katselevan, strategiani on ottaa katsekontakti ja hymyillä odottavasti. Ensimmäisen kategorian tyypit yleensä tajuavat silloin niin sanotusti jääneensä kiinni ja lopettavat. Tai pyytävät treffeille :D (Kyllä, näin on käynyt). Toisen ja kolmannen kategorian tyypivät taas saavat näin mahdollisuuden sanoa sanottavansa, ja yleensä hekin jättävät homman sen jälkeen siihen. Välillä siitä viriää keskusteluakin, ja olen tätä kautta saanut ihan salituttujakin eli ihmisiä, joiden kanssa moikkaillaan ja vaihdetaan pikaiset kuulumisetkin.  Ja jos niitä epätoivottuja avuntarjoajia/ kommentoijia tulee, niin aina voi kieltäytyä lyhyesti mutta kohteliaasti (“kiitos, mutta mä tiedän kyllä, mitä mä teen”).


MITKÄ LIIKKEET KIINNOSTAVAT TUIJOTTAJIA

Sitten vielä muutama video liikkeistä, joiden olen kokenut keräävän eniten katseita. Ensimmäisenä liikkeet nimeltä Pull Through ja Hip Thruster, jotka luultavasti vain näyttävät niin oudoilta, että kun niitä näkee ensimmäisen kerran, ei voi olla tuijottamatta vähän aikaa :D Nämä ja muut näiden kaltaiset liikkeet (kuten suorin jaloin maastaveto ja hyvää huomenta) kiinnostavat erityisesti kategorian yksi tuijottajia.

Pull Through

Hip Thruster

 

Lisäksi kaikki ketjuilla tehdyt liikkeet keräävät jonkin verran katseita, sillä niistä kuuluu sen verran ääntä, että niitä ei voi olla huomaamatta. Ja koska ne ovat lähinnä voimanostajien tekemiä liikkeitä (perusvoimatreeniin niitä ei tarvita, eikä niillä tulisi liikaa tai liian aikaisin hifistellä kenenkään), niitäkään ei välttämättä olla nähty aiemmin. Kategorian 2 tuijottajat kiinnittävät huomiota näihin.

 

Viimeisenä vielä nämä juuri ennen kisoja tehdyt ylimenoliikkeet, joissa totutellaan pitelemään reilusti isompaa painoa (kyllä tuntuu normaalisti kuormattu kyykkytanko kevyeltä tämän jälkeen!). Kyseessä on kategorian 3 liike, ja viimeksi, kun olin tehnyt kyykyt ja latasin tankoon 160kg, niin piti muutamalle kauhistuneen näköiselle kaverille kertoa, että en aio yrittää kyykätä tätä, ei tarvitse pelätä tai soittaa ambulanssia paikalle ;)

Leave Reply