Blog

Helsingin aluemestaruuskisat 2015

Lauantaina 10.10. olin nostamassa kolmatta kertaa Helsingin aluemestaruuskisoissa Kontulan kuntokellarissa. Mestaruutta lähdin puolustamaan ja viime vuonnahan olin myös paras naisnostaja, mutta tällä kertaa hävisin seurakaverilleni Leenalle. Hän oli myös kisojen paras naisnostaja, minä tulin Wilkseissä sitten heti toisena.

Voittamiseen olisin tarvinnut täydellisen kisan ja siihen en valitettavasti tällä kertaa pystynyt. Leena oli minua kevyempi, joten minun olisi tullut saada häntä parempi yhteistulos. Nyt saimme saman ja kevyempi voitti. Eipä sillä, Leena olisi pystynyt parempaankin. Saimme niin kyykystä kuin penkistäkin saman tuloksen, joten maastavedossa Leena vain seurasi minua. Ja kettuili minulle jälkeenpäin, että olipa tylsää kun piti himmailla ja pitää minut vain takana, kun veto olisi kulkenut :D Tiesin kyllä, että Leenan veto on minua parempi, joten kyykyssä ja penkissä olisi pitänyt onnistua kaikki kolme nostoa.

 

2. nosto 115kg

Kyykkäämässä. Kuva HAK.

 

Mitä sitten kävi? Kyykyssä ensimmäinen nosto 110 kg oli todella kevyt ja helppo (kuten avauspainon kuuluukin olla):

 

 

Toinen nosto oli 115 kg, jolla olen kyllä tehnyt kakkosiakin salilla, mutta tällä kertaa se painoi hieman enemmän… Tiukka oli, mutta ylös tuli kuitenkin, ja jäi tulokseksi.

 

 

Viimeisenä yritin 117,5 kg, ja vaikka se salilla on noussutkin (ja 120 on myös), niin nyt ei ollut sen aika. Huomaan selvästi sen, että kun 110:tä ja 115:tä on tahkottu salilla paljon, ne alkavat tulla säännöllisesti ylös, ja 117,5:lla ei ole vielä tarpeeksi toistoja ja rutiinia alla. Ensi kerralla! Olen tyytyväinen siihen, miten se epävarman tulee-jos-tulee toiston raja on noussut ylöspäin.

 


Penkit ovat puolestaan viime aikoina kulkeneet todella hyvin! Otetta on levennetty ja muutenkin se kaikki työ, mitä sen eteen olen tehnyt, on viimein alkanut näkyä. Niitä lähdin siis tekemään luottavaisin mielin ja aloitus 57,5 kg oli taas todella kevyt:

 

 

Seuraavaksi otin 62,5 kg, mikä oli edelleen kevyt, mutta jotain omituista siinä kävi… Kaksi punaista räpsähti. Ensimmäisenä luulin, että olin varastanut press-komennon (eli lähtenyt työntämään ylös ennen merkkiä). Mutta sitten minulle sanottiin, että sain merkin liian aikaisin, minkä vuoksi tanko ei koskaan pysähtynyt… Huoltajani kävi kysymässä asiasta ja sivutuomarit sanoivat syyksi, että tanko ei rauhoittunut rinnalle. Päätuomari sanoi, että hän päätti ”antaa anteeksi” pienen heilumisen ja antaa merkin jo, ja sen vuoksi itse antoi minulle valkoisen valon. Mutta sivutuomarit sitten tietenkään eivät.

 

3. nosto 62.5kg

Penkkaamassa. Kuva HAK.

 

Oma valmentajani sanoi jälkikäteen videota katsoessaan, että minun olisi pitänyt saada uusintanosto. Noh, en tiedä, eikä sillä enää ole väliäkään… Näin kävi, keräsin itseni ja keskityin rinnallevientiin ja siinä selvästi liikkumatta pitämiseen kolmannella. 65 kg olisi luultavasti tullut, mutta en uskaltanut kuitenkaan korottaa siihen viimeisellä, vaikka minulle niin neuvottiinkin. Halusin penkkiin varman kisaennätyksen enkä lähteä kokeilemaan riskillä isompaa. Tiesin sen 62,5 kg tulevan. Tässä ensin epäonnistunut nosto ja sitten onnistunut.

 

 


Tässä vaiheessa olin tosiaan sivunnut kyykyssä kisaennätystä ja saanut penkissä uuden kisaennätyksen. Tiesin, että Leena vetää minua paremmin, ja minulla on vedon kanssa ollut pieni suvantovaihe… Enemmän olen muutenkin kyykännyt ja penkannut viime aikoina. Tästä syystä lähdin sitten vain sivuamaan maastavedon kisaennätystä, sillä tiesin saavani sen varmasti, ja hakemaan ennätystä yhteistulokseen. En halunnut ottaa riskiä yrittämällä uutta ennätystä. Vedin 130 kg, 135 kg ja 140 kg, ja sain yhteistuloseksi 317,5 kg. Kisa oli mukava, minulla oli hauskaa, ja minulle jäi niin hyvä mieli kuin parannettavaakin.

 

 

 

 

Suuret kiitokset kilpakumppanilleni Leenalle, huoltajalleni Satulle, tukijoukoille kotiin sekä kaikille katsojille ja kannustajille! Ja onnittelut kaikille kilpailijoille, erityisesti seurani Helsingin Tarmon edustajille sekä samalla salilla kanssani treenaavalle Fedorille! Eteenpäin ja ylöspäin!

 

Toinen sija

Hopee ei oo häpee. Kuva Jere Parkkonen.

 

Kisojen tulokset näkyvät vielä tässä:

Näyttökuva 2015-10-11 kello 13.02.13

Näyttökuva 2015-10-11 kello 13.02.23

Näyttökuva 2015-10-11 kello 13.02.34

Leave Reply