Naisen muotti

Minua ihmetyttää suuresti, kuinka naisille edelleenkin on tietty muotti, johon pitäisi sopia. Mitä hoikempi, sitä kauniimpi. Mitä pienempi, sitä naisellisempi. Iso ei ole söpöä. Lihakset eivät ole söpöjä. Voima ei ole söpöä. Toisaalta kurvittomuuskaan ei ole söpöä. Ja miksi naisen ylipäätään tulee olla söpö ja nätti… Seksistä ja naisen muotista nyt puhumattakaan: joko olet madonna tai olet huora. Avoin seksuaalisuus nähdään usein “huorahtavana” (epäilemättä se on uhka usealle miehelle).

 

Alice knows her sexual life has nothing to do with her respect.

https://www.facebook.com/carolrossettidesign

Uskon, että naisen muottiin liittyy vahvasti se, kuinka yhteiskunta opettaa meitä pienestä pitäen olemaan ”vangittuina vartaloomme” sen sijaan, että oppisimme käyttämään sitä ja rikkomaan sen rajoja. Poikien oletetaan pienestä pitäen hyppivän, juoksevan, syöksyvän, heittävän jne. Tytöt sen sijaan ”juoksevat kuin tytöt”, ”heittävät kuin tytöt” ja hyppivät sirosti kiveltä toiselle pitäen kiinni poikaystävän kädestä… Naiselle riittää salillakin pienet painot. Jotta pysytäään pieninä, söpöinä, sievinä ja voimattomina niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Monelle naiselle on tärkeää sekin, miltä salilla näyttää. Ettei naama vain mene irveeseen ja näytä rumalta… Eikä sieltä mukavuusalueelta, jossa sitä kehistystä ei juurikaan tapahdu, osata tulla pois. Ehkä pelätään tekniikan hajoamista (minkä vuoksi kannattaa ihan oikeasti maksaa hyvälle trainerille!), ehkä lihasten saamista, ehkä sitä miltä näyttää. Ehkä ei uskota omiin voimiin ja itseensä tarpeeksi, koska niinhän meille on opetettu. Ehkä se ei sovi siihen naiseuteen ja naisen muottiin. Ettei sitten ole se pieni, sievä ja söpö.

 

It's your body, you are the one who should enjoy it!

https://www.facebook.com/carolrossettidesign

 

Olen törmännyt näihin oletuksiin itsekin. Sen lisäksi, että todella moni nainen sanoo, että ei halua sitten miksikään isoksi köntiksi, minulta on pyydetty treeniä vain alakropalle, sillä yläkroppa on jo laiha ja vain alakroppaa pitää saada pienemmäksi… Yksi nainen kertoi haluavansa olla yhtä laiha kuin minä – mikä kyllä sai veret kiehumaan, SILLÄ MINÄ EN OLE LAIHA, ok? ;) Samalla hän kertoi kateellisena ystävästään, joka pystyy laihduttamaan itsensä ihan anorektiseksi. Siis mitä ihmettä!? Anoreksia on sairaus eikä se todella tuo onnea. Eikä tyytyväisyyttä omaan kehoon.

Olen myös kuullut mieheltä kauhistelua naisen isoista reisistä saatesanoin “Kuinkahan paljon tuo kyykkää…”. Noh, luultavasti enemmän kuin sinä! Onhan se nyt ihan kamalaa, jos nainen on vahva… Vahvempi kuin mies! Osaakin käyttää vartaloaan. Ja kyllä niitä suojelevia miehiä löytyy huolissaan katsomaan minunkin treenejä, jos olen salilla eri aikaa kuin yleensä eivätkä kanssatreenaajat ole niitä samoja tuttuja… Eihän tuossa voi käydä kuin huonosti, kun naisella on isot painot. Ei se raukka varmasti tiedä mitä se tekee. Tangon alta on yritetty kuitenkin pelastaa vain kerran, heh.

Kaikille lienee selvää, että mielestäni tällainen naisen muotti joutaa romukoppaan. Kukaan ei voi kertoa, miltä naisen tulee näyttää tai millainen naisen pitää olla. Onnellisuus lötyy sisältä! Toki jokaisen tulisi huolehtia omasta kunnostaan ja pitää kehon rasvavarastokin sen verran kurissa, että on terve, mutta olkaa naiset juuri sellaisia kuin haluatte! Ketään ei tarvitse miellyttää. Olette oikeita naisia ja “naisellisia” juuri sellaisina kuin olette! Pieninä, isoina, muodokkaina, kurvittomina… Voitte harrastaa ja tehdä ihan mitä haluatte. Älkää antako kenenkään  uskotella toisin. Eikä sillä, että aina pitäisi olla seksikäs, mutta mielestäni itsevarmuus ja voima, niin sisäinen kuin ulkoinen, se kun tietää mitä tahtoo, on seksikästä.

 

https://www.facebook.com/carolrossettidesign

https://www.facebook.com/carolrossettidesign

 

Leave Reply